Dorota Radwańska

o Cafe Rozrusznik

02:13 Skąd na Nadodrzu wziął się Rozrusznik
06:42 Kto zbudował klimat Nadodrza i jaka w tym zasługa miejsc spotkań
10:34 Wydarzenia organizowane w Rozruszniku
15:36 Co kawiarnia może zrobić dla ekologii i zero waste w praktyce
22:50 Jak można uświadamiać ekologicznie klientów
25:30 Istota najmniejszych działań w małej kawiarni

Słuchaj też: Spotify, iTunes, Google Podcast


O społecznej potrzebie kawy, ale przede wszystkim – o dostosowaniu się do środowiska – rozmawiałem z Dorotą Radwańską z Cafe Rozrusznik. 
Jest to jedna z pierwszych kawiarni specialty we Wrocławiu prowadzona przez Dorotę i Piotra Kucharskiego. Od początku za cel obrali sobie jakość produktu, zaangażowanie ludzi, którzy go tworzą i niepowtarzalną atmosferę.

Jeśli leży wam na sercu los lokalnych kawiarni, to:
sprawdźcie jak działa Cafe Rozrusznik i jak można bezpiecznie zebrać kawkę, zobaczcie jakie ziarna oferuje Czarny Deszcz, który koordynuje także akcję zawieszonej kawy dla najbardziej potrzebujących lokalnych miejsc we Wrocławiu. Jest jeszcze złóż to – nowa inicjatywa rozrusznik i Efcy, twórczyni bajgli i przetworów. Na dowóz Oferują bajgle prosto z pieca, pasty w słoikach i magiczne dodatki w postaci kiszonek i warzyw, oraz kawę – czarną już zaparzoną, którą ze szczelnego termosu pod Waszymi drzwiami będzie nalewana do kubka.

Z Dorotą Radwańską rozmawialiśmy o Cafe Rozrusznik, o jego bywalcach i o ekologii – w jaki sposób kawiarnie mogą zrobić coś dobrego dla świata. 



Rozmowa #38
Przeprowadzona 11.10.2018 i 4.03.2020 w Cafe Rozrusznik


Czytelnia

Cafe Rozrusznik na facebooku [link]
Klip wideo Cafe Rozrusznik [link]

Dodaj komentarz